Din frunze galbene am făcut un fel de coroniță pentru ușă. A fost o joacă frumoasă în care galbenul a strălucit în prim plan, alături de castane și nuci decorate anterior în activități cu nuci și ghinde.
Din frunze galbene am făcut un fel de coroniță pentru ușă. A fost o joacă frumoasă în care galbenul a strălucit în prim plan, alături de castane și nuci decorate anterior în activități cu nuci și ghinde.
Avem prin casă de 1 an de zile un glob de sticlă cu Moș Crăciun în interior (exact cel din borcanul cu pricina). L-am ținut departe de mâna copiilor, tocmai pentru că se poate sparge și parcă îl vedeam în plus prin casă. Acum i-a venit rândul să fie băgat în seamă!
Am luat un borcan mare, cetini de brad, conuri, globul cu moșul, un pic de zăpadă artificială și iată ce-a ieșit.
Este o joacă totul!
Pentru bucuria noastră și a copiilor, pentru un timp petrecut împreună (un timp calitativ, cu gândire, muncă, bucurie), merită osteneala!
Din capacul de la o cutiuță, am realizat această decorațiune. Am împodobit căpacelul cu conuri și cetini artificiale de brad, dând pe conuri cu zăpadă artificială. O lumânare mică (ar fi fost ideală una chiar mai mare și parfumată) am așezat în mijloc.
Ne place ce a ieșit! Este o decorațiune frumoasă, de care ne bucurăm și pe care am făcut-o cu multă plăcere și muncă.
A venit iarna, se apropie sărbătorile, așa că cei mici sunt cel mai mult captivați de acest anotimp.
Pentru ei atmosfera ce se așează așteptând Crăciunul – Nașterea Domnului, înseamnă Moș Crăciun, zăpadă, om de zăpadă și tot arsenalul unui peisaj nins. Copilărie, dulce copilărie! Ce bucurie să le vezi bucuria și ce emoție să le simți emoția din sufletelele lor calde și pure!
Ne jucăm și ne petrecem timpul împreună, într-un mod creativ, util și plăcut, confecționând globuri pentru brad.
În toamna ce a trecut, am strâns conuri de brad din parc, iar azi le folosim cu drag. Facem globuri din conuri pentru bradul de Crăciun.
Scopul acestei activități este de a petrece timp calitativ în familie, de a dezvolta îndemânarea, priceperea și gândirea celui mic, de a învăța lucrul în echipa, de a socializa exprimându-ți ideile (pentru că, sincer, vin idei multe și grozave din partea celor mici, trebuiesc doar întrebați).
Așadar, este iarnă, iar până ninge afară (să ne putem juca în voie cu zăpada), ne jucam în casă ascultând colinde și meșteșugînd una alta.
A venit toamna și încerc să mă joc cu copiii mei, creând diverse lucruri cu lucruri de-ale toamnei. Azi am ales să facem un tablou din niște bețe frumoase pe care le-am găsit întâmplător în parc. Levănțica i-a fost dăruită fetiței mele iubitoare de flori și după ce ne-a încântat cu mirosul ei, i-am decis și frumoasa întrebuințare.
Niciodată, până acum, nu am ținut flori în baie. Deși văzusem în mai multe rânduri, fie floricele naturale, fie artificiale, m-am obișnuit destul de greu cu ideea de a avea flori în baie. Având însă la îndemână câteva unelte pe care vroiam să le folosesc cumva, cândva, la ceva, mi-a venit ideea de a face o vază cu flori. Ulterior, văzând ce minunație iese, am decis că i-ar sta bine în baie.
Eu am realizat această micuță vază cu flori artificiale împreună cu copii mei. Pentru ei a fost o activitate interesantă, iar pentru mine o oază de relaxare.
Implicarea copiilor în anumite activități, este benefică de ambele părți.
Cu răbdare se pot face lucruri grozave, iar joaca este modul cel mai frumos de a închega o relație cu copiii, de a-i ințelege și a se face ințeleși, de a-și manifesta curiozitățile și ideile și de a se bucura de timpul petrecut împreună.
Copiii vin adesea cu niște idei geniale pentru vârsta lor, cum a fost și cazul de față. Au multe întrebări de pus, sunt curioși, ceea ce este bine pentru ei, căci le îmbogățim bagajul de cunoștințe, iar pentru noi, ca părinți, întrebările lor ne fac să îi înțelegem mai bine.
Să ne jucăm, așadar, precum o fac copiii!
Am folosit: un brăduleț din sticlă (se folosește la lumânările mici parfumate), mărgele, flori artificiale, lipici
Mâini dibace de om mic,
Iată ce au meșterit:
Mărțișoare … ia de vrei,
Unul, două, chiar și trei!
Venirea primăverii ne aduce zâmbete, flori și bucurie. Mărțișoarele sunt o dovadă că primăvara a sosit, așa că ne-am jucat creând mărțișoare pentru persoanele dragi din viața noastră.
Activitatea aceasta este plăcută atât de copii, cât și de adulți, implică creativitate și bucurie împletită cu răbdare.
Pentru realizarea broșelor am folosit mărgele, năsturei din lemn, ochișori mobili, hârtie colorată, lipici, șnur, ace de prins broșele și multă dragoste!